9.19.2011

Multasormi

Naps naps. Välillä jotain muuta.. lievässä mielenhäiriössä tuli hankittua tällainen.. Herb:ie 23 Indoorgarden. Kun postipaketin avasi, meni hetki periaatetta ihmetellessä, myöhemmin selveni että yritin tehdä asiasta suotta liian vaikeata. Ruukut ovat tasoilla (max 3), pieni vesipumppu kierrättää vettä ja ravinteita vesitilassa, jatkuva kevyt virtaama huuhtelee ravinteita ja vettä juurille.. Kasailin setin ohjeiden mukaan ja mietin jo mitä ostaa.. perimmäinen ajatus oli pistää chiliä & pari yrttiä kasvamaan, keittiönpöydällä oli paikka Herbielle jo katsottuna.

Seuraavana päivänä ratsasin paikallisen Plantagen ja ylläri, ei yhtään yrttiä ja chilitkin oli turhia koristeversioita tai sellaisia hybrideitä ettei niitäkään halunnut ottaa mukaan. Paikallisesta marketista nappasin mukaan salaattia, ruohosipulia ja basilikaa, myöhemmin kokeilen ehkä jotain muuta – lipstikka, kynteli tms. Pieneen pulputukseen tottui nopeasti, valolle ajastin ettei päivällä ole turhaan päällä. Valo on normaali vaalea, ei tule ihmettelyä naapureilta?.

Chili tulee myöhemmässä vaiheessa mukaan settiin, istutan kaapista löytyneen pussin siemeniä floateriin (styrox & talouspaperi kellumassa vesiastiassa), Ehkä se lähtee siitä.. pussi on Carribean Antillais, ei mitään ihmeellistä mutta en minä Naga Morichia tarvitsekaan :) jos oikein huonosti käy, pitää rakennella bubbleri. Siihen laittaisi jo mieluummin jotain parempaa lajiketta.. ehkä tammikuulla sitten ja kesäksi isompaan ruukkuun parvekkeelle.

No comments:

Post a Comment